Arbeidsbemiddeling

Als je nieuw personeel zoekt, zet dan je vacatures eens uit bij Spaarne Werkt.

Grote kans dat wij een nieuwe medewerker voor je vinden in ons grote bestand van werkzoekenden in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. 

Dit zijn mensen met een zekere arbeidsbeperking. Dat betekent dat zij minder makkelijk uit zichzelf een baan vinden. Bijvoorbeeld omdat ze lang werkloos zijn. Omdat ze de Nederlandse taal en cultuur nog niet zo goed kennen. Of omdat ze ziek waren en willen re-integreren. Spaarne Werkt helpt ze allemaal weer aan werk en op weg naar (nieuw) werk. 

Vacatures

Vertel ons welke vacature je hebt en wie je bent. Onze coaches leren je bedrijf of organisatie graag goed kennen. Zij kunnen dan een kandidaat aan je voorstellen die bij de vacature past. Wij kennen onze kandidaten heel goed. We weten precies wat ze kunnen en wat niet. 

Wat is een proefplaatsing?

Na het sollicitatiegesprek besluit je of deze kandidaat bij je past of niet. Ook de kandidaat maakt dit besluit. Passen jullie bij elkaar? Dan begint de kandidaat op proef. Dit heet een proefplaatsing. Het betekent dat jullie het allebei gaan proberen. Een proefplaatsing is een kans om te ontdekken of het echt klikt. Onze coaches begeleiden je bij het sollicitatiegesprek en tijdens de proefplaatsing. En als de nieuwe medewerker echt aan de slag gaat. 

Wat houdt een jobcoach in?

Een jobcoach helpt de werkgever bij het inwerken van de nieuwe medewerker. Maar ook bij het voeren van een gesprek. Als werkgever kun je altijd terecht bij de jobcoach voor advies. De jobcoach helpt de medewerker om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo werkt de jobcoach aan het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerker. En om problemen vóór te zijn.

Wat is jobcarving?

Geen vacature, maar wil je wel iemand aan werk helpen? Met jobcarving splitsen we functies op. We halen dan de eenvoudige taken uit verschillende functies. Dit zijn de taken die de nieuwe medewerker heel goed kan uitvoeren. Zo maken we zinvol werk. En het helpt andere medewerkers in je bedrijf om zich te richten op meer ingewikkelde taken. Meer werkplezier voor iedereen.

Team afdeling Arbeidsbemiddeling en WerkgeversServicepunt

spaarne-werkt-team-wsp-bemiddeling-2022

 

Meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen

Snel contact?

Neem direct contact op!

Mark Rozekrans Manager WSP & bemiddeling 06 15 04 26 79 mark.rozekrans@spaarnewerkt.nl

Stel je vraag direct

Toestemming*
Hidden