Arbeidsbemiddeling - Spaarne Werkt

Arbeidsbemiddeling

Als je nieuw personeel zoekt, vraag dan eens advies bij een van de adviseurs werkgeversdienstverlening van Spaarne Werkt.

Welllicht dat wij een nieuwe medewerker voor je vinden in ons grote bestand van werkzoekenden in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die minder makkelijk uit zichzelf een baan vinden. Bijvoorbeeld omdat ze lang werkloos zijn, de Nederlandse taal en cultuur nog niet zo goed kennen of omdat ze langdurig ziek zijn geweest en weer aan het werk willen. Spaarne Werkt helpt ze weer aan werk en op weg naar (nieuw) werk.

Geschikte kandidaat

Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden besluit je na kennismaking of deze kandidaat bij je past of niet. Ook de kandidaat maakt dit besluit. Passen jullie bij elkaar? Dan kan de adviseur met jou bepalen welke participatie instrumenten (regelingen en subsidies) we kunnen inzetten om iemand duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Zo kun je een maand proef (proefplaatsing) inzetten of heb je mogelijk recht op een of meerdere subsidies.

Wat doet een jobcoach?

Een jobcoach kan ook helpen bij het inwerken van de nieuwe medewerker uit een specifieke doelgroep. Maar ook bij het voeren van een gesprek. Als werkgever kun je altijd terecht bij de jobcoach voor advies. De jobcoach helpt de medewerker om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo werkt de jobcoach aan het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerker. En om problemen vóór te zijn.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Ons team

Snel contact?

Neem direct contact op!

Mark Rozekrans Manager WSP & bemiddeling 06 15 04 26 79 mark.rozekrans@spaarnewerkt.nl

Stel je vraag direct

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen