Opleiding vinden

Ben je tussen de 16 en 27 jaar? En ben je zonder diploma van school gegaan? Dan is dit je kans om een vak te leren.

Stroop je mouwen maar alvast op. Want via onze leerwerkbedrijven kun je namelijk direct aan de slag. 

Wat is een leerwerkbedrijf?

Een leerwerkbedrijf is een bedrijf waar je werkt en leert in de praktijk. Een echt bedrijf dus, met echte klanten of gasten. Je werkt, doet ervaring op en ondertussen haal je een certificaat. Of zelfs een officieel mbo-diploma.

In samenwerking met onder andere ROC Nova College en SVH bieden wij leerwerkbedrijven in verschillende vakgebieden: horeca (Restaurant De Kloosterkeuken), catering, metaal, bouw, groen & natuurbeheer en in de creatieve sector. 

We geven graag meer informatie over deze opleidingen door de onderstaande opsomming:

Welk vak past bij mij?

Soms weet je nog niet welk vak je wilt leren. Je gaat dan eerst kennismaken met verschillende leerwerkbedrijven. Zo ontdek je wat je het leukst vindt.

Het kan ook zijn dat er te veel drempels zijn om direct een vak te leren. Samen met Kenter Jeugdhulp nemen we dan eerst de tijd om te kijken wat er speelt. Dit doen we, terwijl jij meewerkt in een van onze leerwerkbedrijven en onderwijs volgt. Zo krijgen we een goed beeld en kunnen we adviseren wat het beste is voor jou. 

De opleidingstrajecten zijn mede mogelijk gemaakt met de subsidie vanuit de Europese Unie.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen

Snel contact?

spaarne werkt-portretfoto-clementine-bakker
Clementine Bakker Officemanager | Jobcoach 06 29 59 34 89 clementine.bakker@spaarnewerkt.nl

Stel je vraag direct, wij reageren binnen 5 werkdagen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden