Werk vinden - Spaarne Werkt

Werk vinden

Ben je al lang werkloos? En woon je in een van de vier gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal of Zandvoort? Of zoek je werk voor iemand anders?

Wij helpen mensen zonder werk om een betaalde baan te vinden. We doen dit in opdracht van de gemeenten. Onze coaches hebben veel ervaring met mensen die zelf moeilijk aan werk komen. Zoals mensen met een arbeidsbeperking en mensen die lang in de bijstand zitten. We begeleiden ook mensen die moeite hebben met Nederlands. En jongeren die zonder diploma van school zijn gegaan.

Bij een werkgever of beschut werk

Onze coaches helpen je bij het vinden van betaald werk bij een gewone werkgever. 

Heb je meer begeleiding nodig dan een werkgever jou kan geven? Of moet jouw werkplek worden aangepast? Dan is er beschut werk. Dat is een werkplek in een veilige omgeving, op onze eigen locatie.

Wat kies jij?

Er is heel veel mogelijk. Denk aan een sollicitatietraining. Of een training waarin je leert om voor jezelf op te komen. 

We organiseren ook korte kennismakingen met verschillende werkgevers. Je kunt dan vertellen wie je bent en wat je zoekt. En als we vacatures zien die bij jou passen, dan leggen we deze aan je voor. Het is ook mogelijk om een training of opleiding te volgen. Denk aan VCA, heftruck of een taxipas. 

De een heeft alleen hulp nodig bij het opstellen van een cv. De ander moet eerst wennen aan een werkritme. Wat jij precies nodig hebt, hangt af van jouw situatie.

De folder ‘Op weg naar werk’ is hier te vinden.

De re-integratietrajecten zijn mede mogelijk gemaakt met de subsidie vanuit de Europese Unie.

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

Neem contact op

Wij bieden

Bemiddeling

Betaald werk krijgen dat bij je past.

spaarne-werkt-360bemiddelingen-2021

Werkonderzoek

Een goed beeld krijgen over jouw kennis, kwaliteiten en mogelijkheden.

Werken aan werk

Een stappenplan maken met concrete doelen.

Training en opleiden

Trainingen en praktische opleidingen kunnen onderdeel uit maken van het traject.

Jobcoaching (Beschut werk of garantiebaan)

De jobcoaches bieden ondersteuning bij het vinden én behouden van een betaalde baan.

Snel contact?

Neem direct contact op!

023 - 54 34 767 info@spaarnewerkt.nl

Stel je vraag direct

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen