Duurzaam inzetbaar - Spaarne Werkt

Duurzaam inzetbaar

In een krappe arbeidsmarkt is het voor een werkgever van groot belang dat elke medewerker op de juiste plek zit: tevredenheid over de inhoud van het werk, werkomstandigheden, beloning, waardering, enz.

Er kunnen echter situaties ontstaan waardoor een werknemer dreigt uit te vallen of al is uitgevallen in het werk, door b.v. ziekte, ongeval, werkdruk of een disbalans werk/privé. Spaarne Werkt heeft jarenlange ervaring met het helpen van medewerkers om een passende baan te vinden en te behouden. We noemen dit duurzame inzetbaarheid. Dat past in onze visie dat elke medewerker steeds een passende plaats op de arbeidsmarkt heeft en houdt.

Spaarne Werkt heeft diverse disciplines in huis waardoor we ondersteuning kunnen bieden op het gebied van oriënteren, solliciteren en empowerment. Ook kunnen wij door onderzoek goed zicht krijgen op mogelijke struikelblokken die het functioneren van een werknemer kunnen beïnvloeden. Ook bij iekte kunnen we door het aanbieden van werkplekken binnen onze organisatie helpen aan structuur, bij de opbouw van uren en bij zinvol bezig zijn. Juist die elementen die zo waardevol aan werk kunnen zijn.

Maatwerk

Geen enkel mens is gelijk en elke werksituatie is anders. Daarom is onze dienstverlening maatwerk. We houden rekening met wensen, interesses, haalbaarheid en realiteit.

Dienstverband

Wij kunnen medewerkers en werkgevers concreet helpen met drie diensten.

Preventie

Het voorkomen van uitval in het werk. Door coaching op verschillende leefgebieden, te denken aan de leefgebieden werk, financiën, privé- en gezinssituaties. Wij coachen de medewerker en indien gewenst ook de leidinggevende.

Tweede spoortraject

Spaarne Werkt biedt een grote verscheidenheid van producten aan om de werknemer te ondersteunen in het zoeken naar ander werk. Denk aan: assessments, werkervaringsplekken, loopbaancoaching en trainingen. Daarnaast is Spaarne Werkt een partner in het WerkgeversServicepunt en heeft daarmee een groot werkgeversnetwerk in deze regio.

Outplacement

We zetten onze coaching en ons netwerk in om een werknemer in staat te stellen zelf – binnen een zo kort mogelijke termijn – een betrekking bij een nieuwe werkgever te vinden.

Arbeidscoach

Elke werknemer wordt begeleid door een ervaren arbeidscoach. Deze is de vaste contactpersoon voor de werkgever/opdrachtgever. De arbeidscoach rapporteert periodiek over de voortgang.

De folder ‘Duurzaam inzetbaar’ is hier te vinden.

Meer weten?

Wij staan voor je klaar

Neem contact op

Snel contact?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen