Hervind je power en betreed de arbeidsmarkt met vertrouwen - Spaarne Werkt

Hervind je power en betreed de arbeidsmarkt met vertrouwen

16 mei 2023

Veel mensen die al geruime tijd niet hebben gewerkt, ervaren uitdagingen bij het betreden van de arbeidsmarkt. Het gebrek aan zelfvertrouwen en richting kan een obstakel vormen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Bij Spaarne Werkt hebben we hiervoor een training ontwikkeld: De Empowerment Training. Vanaf 17 mei starten we weer met een groep deelnemers die bij ons in het traject Werken aan Werk zit.

Training

De Empowerment Training is een uitgebreide reeks van zeven bijeenkomsten die speciaal ontworpen is voor mensen die al langere tijd niet hebben gewerkt. De training wordt geleid door onze ervaren coaches op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Met hun expertise zorgen ze ervoor dat elke deelnemer de nodige ondersteuning en begeleiding krijgt om zijn of haar doelen te bereiken.

Wat leren de deelnemers tijdens de training?

De deelnemers leren hun sterke punten te identificeren, ontdekken hun drijfveren en wat hen energie geeft. Daarnaast leren ze positief over zichzelf te denken. Het kernthema van de Empowerment Training draait om bewustwording van jezelf. De deelnemers worden aangemoedigd om diep na te denken over hun gedachten, vaardigheden, persoonlijkheid en welke baan het beste bij hen past. Bovendien krijgen ze tools aangereikt om effectief om te gaan met obstakels, onzekerheden en tegenslagen die ze mogelijk tegenkomen op hun weg naar werkherintegratie.

Waardevolle aspecten

Een van de meest waardevolle aspecten van deze training is de veilige en ondersteunende groepsdynamiek. De deelnemers geven elkaar feedback en delen hun ervaringen, waardoor ze van elkaar kunnen leren. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Het resultaat hiervan is persoonlijke groei op het gebied van autonomie, competentie en betrokkenheid. De meerdaagse training ondersteunt niet alleen bij het vinden van een nieuwe baan, maar heeft ook een positieve impact op andere aspecten van het leven. Het vergroot zelfbewustzijn, versterkt persoonlijke veerkracht, biedt een nieuw sociaal netwerk en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden.

Afronding

De training wordt afgesloten met een heldere blauwdruk van de deelnemers. Na de zeven intensieve sessies hebben de deelnemers een duidelijk beeld van hun persoonlijke kenmerken, doelen en ambities. De arbeidscoaches die betrokken zijn bij de deelnemers zullen deze blauwdruk vervolgens vertalen naar concrete loopbaandoelen, waardoor de deelnemers een goede basis hebben om een nieuwe werkplek te vinden.

Laatste nieuws

Volop kansen via de Participatiemarkt

17 april 2024
Bijna 1.000 bezoekers, ondanks de regen en hagel. Ze kwamen vandaag naar de regionale Participatiemarkt in de bibliotheekvestiging Schalkwijk, Haarlem. Allemaal ‘op weg naar’ mee doen in de samenleving, voor het eerst of opnieuw. Maar liefst vijftig organisaties uit...
Nieuws

Terugblik op de Complimentendagen bij Spaarne Werkt

16 april 2024
Bij Spaarne Werkt kijken we met een grote glimlach terug op de Complimentendagen die plaatsvonden op woensdag 3 en vrijdag 5 april 2024. Tijdens deze dagen draaide alles om het delen van complimentjes. Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers schreven elkaar...
Verhalen van medewerkers spaarne-werkt-complimentendag-3-april-2024-1

Leerwerkrestaurants De Ripper en Kloosterkeuken gaan samen verder

09 april 2024
Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder. Restaurant De Ripper en restaurant De Kloosterkeuken voegen hun activiteiten samen op de locatie van De Kloosterkeuken op de Burgwal in Haarlem. Deze locatie is afgelopen jaar volledig verbouwd...
Nieuws