Opbloeien bij Fenicks - Spaarne Werkt

Opbloeien bij Fenicks

01 december 2022

Toen Jan-Hylke de Jong tien jaar geleden als ondernemer begon, ontdekte hij hoeveel voldoening het hem gaf om mensen met wie het even niet zo goed ging, aan het werk te kunnen zetten in zijn bedrijf. Een voorrecht als werkgever, want op die manier kun je ze hulp bieden, zonder dat het liefdadigheid is: zij helpen jou óók. Het begon spontaan, met iemand uit zijn directe omgeving, waarna het een aantal jaren zoeken was naar de juiste aanpak. Die zoektocht, zegt De Jong, leverde ‘de nodige leermomenten’ op. Maar hij gaf niet op en tegenwoordig loopt bij Fenicks, dankzij een geolied contact met het UWV, het ‘inclusief werkgeven’ op rolletjes. Van de vijftien werkplekken zijn er drie structureel beschikbaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Doeners en denkers

Fenicks, ‘het CBS van de erfgoedsector’ zoals De Jong zijn onderneming omschrijft, is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van gegevens over monumentale gebouwen, van kerken en kloosters tot oude boerderijen en landhuizen. Dat gebeurt zowel in het veld, door ze te fotograferen, als online, met behulp van datamining. De mensen die elke dag met camera-auto’s op weg gaan noemt De Jong de ‘doeners’. De ‘denkers’ werken het liefst op kantoor achter hun computer. Onder hen mensen die soms razend intelligent zijn, zegt De Jong, (‘veel slimmer dan ik’), maar door allerlei tegenslagen uit het arbeidsproces zijn geraakt.

Van angstgevoelens naar aansturen

Een van hen is nu een hooggewaardeerde data-analist met een vast contract. De Jong: “Toen ze bij ons binnenkwam, overheersten bij haar angstgevoelens. Voor het sollicitatiegesprek was iemand met haar meegekomen om voor haar het woord te doen, omdat zelf spreken soms niet lukte. Nu heeft ze haar eigen specialisme binnen het bedrijf en stuurt ze ook collega’s aan.”

Volwassenwording

Behalve successen heeft Fenicks als inclusieve onderneming in het begin ook minder goede ervaringen gehad. Dat kwam vooral, aldus De Jong, doordat de detacheringsbureaus waar hij zijn medewerkers van betrok, te weinig expertise hadden als het ging om medewerkers met een arbeidsbeperking. Vooral zonde voor de mensen zelf, die met een goede coaching veel beter hadden kunnen functioneren. “Dat inzicht hoorde bij onze volwassenwording.”

Opbloeien

De ommekeer kwam een jaar of vier geleden toen een consulent van het UWV in Haarlem De Jong actief opzocht en wees op het bestaan van jobcoaches, die het re-integratieproces van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt vergemakkelijken en zo lang als nodig ondersteunen. ”Sindsdien lukt het heel goed en gaat het wiel steeds sneller draaien. Mensen bloeien hier op in een paar weken tijd.”

Dit interview is toto stand gekomen door de Participatieprijs werkgevers. Fenicks was een van de drie finalisten en tevens de winnaar van 2022.  

participatieprijs-werkgevers-2022-finalist-fenicks

Laatste nieuws

Wij zijn een rijk bedrijf

12 oktober 2023
Van alle kinderen groente-eters maken voor het leven. Dat is de missie van Bas Turk en Erik van der Plas, de oprichters van TommyTomato. Een snelgroeiend Haarlems bedrijf dat warme groentelunches verzorgt voor basisschoolkinderen. Met zo’n lunch hebben de...
Verhalen van werkgevers participatieprijs-werkgevers-2023-tommytomato

Ambassadeurs in het onderwijs

12 oktober 2023
Op dit moment worden er tweeënveertig duurzame banen bij hogeschool Inholland ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zeventien daarvan worden uitgevoerd bij Inholland Haarlem. Verder werken daar nog zes mensen met een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering. Inholland Haarlem...
Verhalen van werkgevers participatieprijs-werkgevers-2023-inholland-haarlem

In mijn werk is dit de kers op de taart

12 oktober 2023
“Het bedrijfsleven laat potentie liggen”, zegt Joana Keur. Ze kan het weten, want ze draait met haar taalinstituut Iber Lengua in Haarlem al tweeëndertig jaar mee. “Als we mensen weer de ruimte gaan geven om zichzelf te zijn, dan...
Verhalen van werkgevers participatieprijs-werkgevers-2023