Paswerk Detacheren slot-interview in Goede Zaken - Spaarne Werkt

Paswerk Detacheren slot-interview in Goede Zaken

14 december 2021

Paswerk helpt werkgevers out of the box te denken

Er gaat geen dag voorbij of het gaat over het personeelstekort bij werkgevers. Heel veel werkgevers zoeken nieuw personeel voor vacatures en het kandidatenaanbod is beperkt. De gebruikelijke manieren van werven zijn niet voldoende. Werkgevers moeten meer dan ooit ‘out of the box’ denken. Wij spraken acht werkgevers hierover.

Marieta Telman was betrokken bij de keuze van die acht werkgevers. “Hun verhalen zijn echt interessant voor veel andere werkgevers. Die acht organisaties kwamen natuurlijk ook tekorten, drempels en problemen tegen. Hoe vind ik nieuwe mensen? Past een kandidaat op de functie die open staan? Hoe werk ik iemand goed in? Wat moet ik als werkgever doen om een nieuwe medewerker te behouden? Het gaat bij niemand meer vanzelf.”

Professioneel matchen

Een team van tien professionals van Paswerk Detacheren werkt (onder leiding van Telman) elke dag aan het matchen van werkgevers en medewerkers. “De acht geïnterviewde werkgevers zijn samen een dwarsdoorsnede van de bijna 100 werkgevers die totaal wel 250 gedetacheerde medewerkers aan het werk hebben. Die medewerkers gaan bijna allemaal elke werkdag naar de bedrijfslocaties van die werkgevers. Een paar voorbeelden: Chocolaterie Pierre, de Bavinckschool, Record Industry, Van Dorp Installatietechniek, Kennemerhart en Lumission. Productie, ambacht, onderwijs, techniek, schoonmaak en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Jobcoach

“Wij kunnen werkgevers vaak helpen bij tijdelijke of langdurige plaatsingen. Onze jobcoach gaat met een werkgever in gesprek over de functie, de verwachtingen en de vele vragen. Wij kunnen alle informatie geven over hoe het werkt, maar lees vooral ook de interviews met die andere werkgevers.”
“Elke samenwerking begint met de juiste match. Verder heeft de werkgever bij detachering een paar belangrijke voordelen. Zo vallen onze mensen niet onder de WAB. Ze zijn in dienst van Paswerk als formele werkgever met een landelijke branche-CAO. Bovendien geldt voor de werkgever No-risk bij ziekte van de Paswerk medewerker, terwijl die medewerker gewoon loon krijgt doorbetaald. Het mes snijdt echt niet aan twee, maar aan drie kanten!”

Alle interviews zijn te lezen op onze oude website, klik hier.

marieta-telman-paswerk-detacheren-judith-cappon-mrt2021-2-683x1024

Marieta Telman, Unitmanager Paswerk Detacheren (foto: Judith Buijze-Cappon)

Column in Goede Zaken (Haarlems Dagblad) december 2021. Klik op de afbeelding om de hele column te lezen.

interview-paswerk-detacheren-marieta-telman-hd-14-12-21marieta-telman-paswerk-detacheren-maart-2021

Laatste nieuws

Volop kansen via de Participatiemarkt

17 april 2024
Bijna 1.000 bezoekers, ondanks de regen en hagel. Ze kwamen vandaag naar de regionale Participatiemarkt in de bibliotheekvestiging Schalkwijk, Haarlem. Allemaal ‘op weg naar’ mee doen in de samenleving, voor het eerst of opnieuw. Maar liefst vijftig organisaties uit...
Nieuws

Terugblik op de Complimentendagen bij Spaarne Werkt

16 april 2024
Bij Spaarne Werkt kijken we met een grote glimlach terug op de Complimentendagen die plaatsvonden op woensdag 3 en vrijdag 5 april 2024. Tijdens deze dagen draaide alles om het delen van complimentjes. Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers schreven elkaar...
Verhalen van medewerkers spaarne-werkt-complimentendag-3-april-2024-1

Leerwerkrestaurants De Ripper en Kloosterkeuken gaan samen verder

09 april 2024
Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder. Restaurant De Ripper en restaurant De Kloosterkeuken voegen hun activiteiten samen op de locatie van De Kloosterkeuken op de Burgwal in Haarlem. Deze locatie is afgelopen jaar volledig verbouwd...
Nieuws