Paswerk Detacheren slot-interview in Goede Zaken

14 december 2021

Paswerk helpt werkgevers out of the box te denken

Er gaat geen dag voorbij of het gaat over het personeelstekort bij werkgevers. Heel veel werkgevers zoeken nieuw personeel voor vacatures en het kandidatenaanbod is beperkt. De gebruikelijke manieren van werven zijn niet voldoende. Werkgevers moeten meer dan ooit ‘out of the box’ denken. Wij spraken acht werkgevers hierover.

Marieta Telman was betrokken bij de keuze van die acht werkgevers. “Hun verhalen zijn echt interessant voor veel andere werkgevers. Die acht organisaties kwamen natuurlijk ook tekorten, drempels en problemen tegen. Hoe vind ik nieuwe mensen? Past een kandidaat op de functie die open staan? Hoe werk ik iemand goed in? Wat moet ik als werkgever doen om een nieuwe medewerker te behouden? Het gaat bij niemand meer vanzelf.”

Professioneel matchen

Een team van tien professionals van Paswerk Detacheren werkt (onder leiding van Telman) elke dag aan het matchen van werkgevers en medewerkers. “De acht geïnterviewde werkgevers zijn samen een dwarsdoorsnede van de bijna 100 werkgevers die totaal wel 250 gedetacheerde medewerkers aan het werk hebben. Die medewerkers gaan bijna allemaal elke werkdag naar de bedrijfslocaties van die werkgevers. Een paar voorbeelden: Chocolaterie Pierre, de Bavinckschool, Record Industry, Van Dorp Installatietechniek, Kennemerhart en Lumission. Productie, ambacht, onderwijs, techniek, schoonmaak en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Jobcoach

“Wij kunnen werkgevers vaak helpen bij tijdelijke of langdurige plaatsingen. Onze jobcoach gaat met een werkgever in gesprek over de functie, de verwachtingen en de vele vragen. Wij kunnen alle informatie geven over hoe het werkt, maar lees vooral ook de interviews met die andere werkgevers.”
“Elke samenwerking begint met de juiste match. Verder heeft de werkgever bij detachering een paar belangrijke voordelen. Zo vallen onze mensen niet onder de WAB. Ze zijn in dienst van Paswerk als formele werkgever met een landelijke branche-CAO. Bovendien geldt voor de werkgever No-risk bij ziekte van de Paswerk medewerker, terwijl die medewerker gewoon loon krijgt doorbetaald. Het mes snijdt echt niet aan twee, maar aan drie kanten!”

Alle interviews zijn te lezen op onze oude website, klik hier.

marieta-telman-paswerk-detacheren-judith-cappon-mrt2021-2-683x1024

Marieta Telman, Unitmanager Paswerk Detacheren (foto: Judith Buijze-Cappon)

Column in Goede Zaken (Haarlems Dagblad) december 2021. Klik op de afbeelding om de hele column te lezen.

interview-paswerk-detacheren-marieta-telman-hd-14-12-21marieta-telman-paswerk-detacheren-maart-2021

Laatste nieuws

Column directeur Jeroen Coops

06 maart 2023
“Het meten van loonwaarde helpt helemaal niemand! En al helemaal niet de groep die wat hulp nodig heeft op de arbeidsmarkt.” Op verzoek van het landelijke projectbureau ‘Op naar de 100.000 banen’ heeft Spaarne Werkt directeur Jeroen Coops zijn...
Nieuws spaarne-werkt- interview-december-2022-3930

Regionale Participatiemarkt drukbezocht

23 februari 2023
Het jaarlijkse evenement Participatiemarkt is weer drukbezocht. Zo’n 1.200 bezoekers hebben zich laten informeren over mee doen in de samenleving. Ruim 50 organisaties presenteerden daarvoor allerlei kansen. Hun marktkramen waren ingedeeld in vier thema’s: (1) Ik zoek een activiteit;...
Nieuws spaarne-werkt-participatiemarkt-haarlem-2023-foto-nieuwsbericht-22-02-23

Open Participatiemarkt op 22 februari

12 februari 2023
Mee doen in de samenleving. Wie wil dat niet? Maar het is niet voor iedereen zo gemakkelijk om dat voor elkaar te krijgen. Betaald werk of andere varianten van werken en zinvolle tijdsbesteding kunnen hier erg aan bijdragen. Werken...
Nieuws spaarne-werkt-participatiemarkt-haarlem-2022